Courgettecake
50 rozijnen
175 g courgette
260 g bloem
1 tl kaneelpoeder
1 mespuntje zout
1 tl bakpoeder
2 eieren
120 g suiker
110 g lichte basterdsuiker
1 vanillestokje
130 g zonnebloemolie
50 g walnoten
3 el pompoenpitjes
boter om in te vetten
Extra nodig:
cakeblik
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 ÂșC. Wel de rozijnen circa 10 minuten in water en giet ze af. Smelt de
boter. Vet de cakevorm in en leg er bakpapier in. Meng bloem, kaneel, zout en bakpoeder goed door
elkaar. Klop de eieren schuimig met de suiker. Halveer een vanillestokje in de lengte, schraap het
merg eruit. Meng het vanillemerg, courgette en olie
door de eieren en spatel het bloemmengsel
erdoor. Roer de walnoten en rozijnen erdoor en schenk het beslag in de cakevorm. Strooi de
pompoenpitten erover en bak de cake in de oven in circa 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en
haal de cake uit de vorm.(Uit programma: Rudolph's Bakery)
Proeven en dan fimo kleien met mijn 'nichtje'. |
heerlijk.. zo ook pompoencake en wortelcake hahaha zo wordt groente een heerlijkheid!!!
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er heerlijk uit! Mmmmm ....
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit! Rudolph's bakery is echt een van mijn favoriete programma's.
BeantwoordenVerwijderen